Kaip sukurti apklausą internete?

Aptarsime kaip sukurti apklausą ar anketą internete lengvai ir patogiai. Turbūt daugelis yra susidūręs gyvenime, kai darbe, studijuojant ar draugų rate reikia apklausti žmones. Kadangi jau popierinės anketos nepraktiškos ir neekologiškos, tad norint greitai sukurti apklausą, patalpinti anketą ir surinkti tyrimo duomenis geriausias variantas yra jas paskelbti internete. Anketos nuorodas galima lengvai paskelbti socialiniuose tinkluose, grupėse ar persiunčiant jas elektroniniu paštu ar per įvairias programėles. Internete yra daugybę platformų, kuriose galite nemokamai patalpinti apklausas. Panagrinėsime jas atidžiau:

 

http://apklausa.lt – tai nemoka lietuviška platforma. Galbūt ir pati populiariausia Lietuvoje. Joje neribojamas anketų ir klausimų kiekis. Galima talpinti klausimuose paveikslėlius ar video medžiagą. Taip pat galimas neribotas atsakymų kiekis. Yra galimybė patalpinti anketą privačiai arba viešai. Surinktų atsakymų duomenis galima eksportuoti į Excel ir SPSS formatus. SPSS formatas sugeneruojamas gana gerai. Pateikiamos tinkamos koduotės, antraštės, kintamųjų duomenų tipai. Reikia papildomai patikrinti duomenis, pašalinti reikšmes su „0“, t.y. neužpildytas reikšmes.

 

http://manoapklausa.lt – taip pat nemokama lietuviška platforma. Yra nemokamų šablonų. Surinkus atsakymus galima duomenis eksportuoti į tris failus. Viename pateikiama atsakymų santrauka procentais, kitame pateikiama visi respondentų klausimai ir atsakymai, o trečiame pateikiama atsakymai užkoduoti skaičiais, kurie tinkami perkėlimui į SPSS programą. Visi trys failai pateikiami Excel formatu. Minusas tas, kad perkeliant duomenis į SPSS dažnai reikia pertvarkyti duomenis (nors ir jie koduoti) tvarkingiau. Pats SPSS failas taip pat nesukuriamas, tad viską tenka daryti pačiam ir tai užtrunka laiko.

 

Google Formos – tai Google kompanijos platforma, tačiau vartotojo sąsaja pilnai lietuviška. Apklausų kūrimas yra nemokamas. Galimybė formuoti gražiai atrodančias apklausas. Klausimus formuoti galima pagal tam tikrą logiką: vienus galima parodyti, jeigu atsakyti tam tikri klausimai ir pan. Surinkti atsakymai atsiranda Excel formato faile. Visi duomenys faile pateikiami tekstiniu pavidalu. Tai yra didžiausias minusas. Norint perkelti duomenis į SPSS tenka viską užkoduoti skaičiais, susikurti SPSS failą, jį pasiruošti ir tik tada perkelti duomenis.

 

Apžvelgėme tris apklausų kūrimo platformas. Kiekviena jų turi savo pliusus ir minusus. Viskas priklauso nuo to, ką Jūs norėsite su jais atlikti. Jeigu jums nereiks analizuoti rezultatų su SPSS programa, tai jums tinka visos platformos. Visose yra galimybė pažiūrėti realiu laiku suvestus atsakymus, diagramas pagal kiekvieną klausimą. Tačiau, jei planuojate atlikti rimtesnę analizę su SPSS, tad tinkamiausias variantas yra apklausa.lt platforma. Spręskite patys ir sėkmės vykdant tyrimus, o jeigu iškilo bėdų – kreipkitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norite paklausti?